Ανακοινώσεις

Η Χορωδίας Δαύλειας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος πραγματοποιεί το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων το Σαββατοκύριακο 22 & 23 Απριλίου 2023 στο Μεγαρο Μουσικής Αθηνών.
Το Φεστιβάλ αποτελεί ένα μοναδικό υπερθέαμα, καθώς δίνει φωνή σε δεκάδες χορωδίες και ορχήστρες, αλλά και σε εκατοντάδες επαγγελματίες ή ερασιτέχνες μουσικούς απ’ όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα γίνεται αφορμή για συνάντηση καλλιτεχνών και πολιτισμών.
Στην σκηνή του Μεγάρου πρόκειται να εμφανιστούν Πολυφωνικές Χορωδίες, Φιλαρμονικές Μπάντες, Παραδοσιακές και Κλασικές Ορχήστρες, Jazz Bands, κιθαριστικά και κρουστά σύνολα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με τον αριθμό των συμμετεχόντων να ανέρχεται στους 2.500 καλλιτέχνες, οι οποίοι θα λάβουν μέρος σε μια μοναδική για την Ελλάδα πανδαισία οργάνων, ήχων και φωνών.

Η Χορωδια Δαυλειας, θα είναι παρούσα στο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικων Συνολων.

Η συμμετοχή της Χορωδίας σ'αυτο το κορυφαίο μουσικό συναπάντημα δεν θα ήταν εφικτή διχως την προσωπική χορηγία του φίλου Δημάρχου Λεβαδεων Ιωάννη Ταγκαλέγκα προς την χορωδία Δαυλειας ως εμπρακτη απόδειξη αγάπης και σεβασμού.
Με την χορηγία του Δημάρχου καλύφθηκε τόσο το κόστος συμμετοχής της χορωδίας στο Μέγαρο όσο και του λεωφορείου για την μετακίνηση των μελών στο Μέγαρο μουσικής και επιστροφή στην Δαυλεια.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων.

Συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Αθηναίων.